Lidská zvědavost

Lidská zvědavost

Anotace: nevím, prostě mě to napadlo.........je to takovej malej příběh v básni. Jo a ten kluk má dlouhý vlasy....Kdyby jste nechápali, proč je má v gumičce:D

Kudrnaté vlasy
Seplé v gumičce
Lidí masy
Koukají na odvážlivce

Zkouší požádat svou drahou o ruku
Neusnadnuje mu to vzruch
Raději by si sedl k prázdnému potoku
Kde by byl čistý vzduch

„Tak už to udělej!“
Zakřičel první
„Přesně tak! Na co čekáš!“
„Až za hřmí!“
Zakřičel druhý a třetí

Ztrácí odvahu
Najít ji nemůže
Jeho koleno je pořád opřené o podlahu
Kdo mu asi pomůže

„Tak dělej! Nestojím tu pro nic za nic!“
Vykřikl jeden pán s šedivými vlasy
Podle nich by jí měl rovnou vyzvat k svatebnímu tanci

Dívka čeká
Jeho koleno se od podlahy zvedá
Dívka se leká

„Promin, nejde to.“
Řekl chlapec a odešel pomalým krokem
Za tím svým prázdným potokem

Sedl si na pařez
Smýšlel o svém životě
To byl teda nářez
Všechno je pryč v jedné minutě

„Kdyby na mě nekřičeli.....“
Proklel je chlapec všechny
Od staříků a byly mezi nimi i běhny

Co lidská zvědavost dokáže
To se v téhle básni ukáže
Autor PoeziGirl, 20.05.2008
Přečteno 426x
Tipy 4
Poslední tipující: Mario de Janiero, Traci, jedam, Bíša
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Už vím, že jsi nadan(málem jsem napsal nadívaná)citem a empatií. Též nádherné vlastnosti.

15.11.2008 15:36:00 | Mario de Janiero

...Muáá:oD

22.05.2008 17:42:00 | Traci

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí