Něco bych si dal

Něco bych si dal

Anotace: zápisky cestujícího bez jízdenky 24. (Hronov/ČR) cesta nekončí

Sbírka: Zápisky cestujícího bez jízdenky

Něco bych si dal
dopiji pivo,a objednám další
Tak venku na lavičce Kijeva pozorovat holky,
jak se učí chodit podle posledního módního trendu
usínám ve vlaku a mávají na mě z vesniček, které jsou už Moskvou
dávám si další pivo,ale nerozumím
louže s rybama – je večer a zima. Sibiř.
„Limonádu nemáme, vodu nepiju - musíme na pivo“, pozdrav z Ulaanbaataru
musím pryč,schází mi stromy
Hele, tahle velká ulice a náměstí Hohhotu mě učí jíst hůlkama
Bejing mi svítí do očí, oslepuje auty a semafory
na chvíli jsem váš,ale nerozumím
S pivem nabírám písek Tibetu – ach ty hory.
Rangzen je lež!!!
K ránu začíná bít srdce Kathmandu
Společnost přátel ganji mě porodila v klíně bohyně Annapurny – najednou se setmělo
Život se míhá nebo stojí – já nevím – bloudím po ulicích Benaresu
Zkusils bhang lassi v poušti – to je úlet – pocestný zmačkal Pushkar a zahodil,jako zátku od dalšího piva
Taková neúcta k mrtvým...
padla mlha na Taj Mahal
Mashallah! Probouzí k ranní modlitbě Lahore
Dostal jsem květinu od kamaráda – dnes je ten pravý den
upadám do rytmů, tance, oběti Maskalandra
V pauze na dýmku a čaj mi kdosi říká o domově – přítel Esfahan
Vidíš ty mraky – to je Ararat
Hele, ty usínáš, nespi, už jsme doma
Zdálo se mi o květině,co měla hodně moc květů
a ještě bych spal dál
Dávám si ještě jedno na cestu
Autor dead-head, 21.05.2008
Přečteno 321x
Tipy 9
Poslední tipující: PIPSQUEAK, jeejay, Skywalker, Romana Šamanka Ladyloba, WhiteSkull, sioned
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Věčné snění vede do záhuby. Ikdyž jsi spal krátce, je čas nabrat novou sílu na další spánek.

26.05.2008 00:04:00 | rohypnol

\líbí se mi,je pestrá,stejně jako Tvoje cesta.-S-

21.05.2008 10:58:00 | Skywalker

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí