Co je to?

Co je to?

Anotace: ..

Prší..
do flašky koňaku, opřené o nádražní lavici.
Tady se snad chlastat ještě může, pane strážníku?
Podívejte na ni, je jí sotva 15
a už kouří třetí Startku.
Až se přijde zeptat nemám-li také jednu..
co bych jí šidil.
Je jak vlaštovka na drátech vysokého napětí
..
Útěk z okleštěné mysli, jen na chvili
..
Blýsklo se..za chvíli zahřmí a přijde konec světa.
Dnes/za sto let?
Absolutní zkrat energetických zásob planety země,
ohňostroj jak v den vítězství na Rudém náměstí.
Až za půl hodiny,
Tak ještě kousek žvance a domů půjdu zvracet..
Zase se tam budou hádat a křičet na sebe.
Jak u hokynáře, řekl by můj děda,
ale co, je to přeci jen doma.
Ještě že mám tu flašku..a krabičku cigaret,
hřebíčků do mý rakve..
Sviť měsíčku sviť ať vidím co píšu
a řekni mi proč na ní pořád myslím..?
na tu opřenou o zábradlí z 8.máje..

Co je to?
Funkce, dysfunkce, či snad deprivace citu..?
Autor J.M.Ďuryš, 25.05.2008
Přečteno 282x
Tipy 3
Poslední tipující: Psavec, prostějanek
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak tohle můžu jedině pochválit...není co dodat...

29.05.2008 15:21:00 | galadriela

Chlapče ty jdeš do sebe... Jen tak dál... Akorát na konci měla bejt asi derivace citu ne???

Ale to je detail, fakt se mi to líbí, konečně píšeš jinak...

29.05.2008 12:40:00 | Dimi

lehce dekadentní, zajímavá atmosféra :)

25.05.2008 21:04:00 | prostějanek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí