Balónky

Balónky

Anotace: .. nebáseň, spíše reportáž, ač se to nezdá je to z víkendové akce "Okoř se šťávou" BTW .... byla skvělá ...

Už pouhá zrníčka mělkých tónů
doznívají po celodenním putování.

Zelený balónek
k nebeské klenbě pomalu se vznáší,
hrdým pohledem kamenný svědek dohlíží
na mravenčí mumraj co loukou se plíží.

Spojený s pevnou zemí,
tělem i duší sevřel své nitro do opratí,
peláší prašnou cestou do země, co neztratí
lesk a bídu v jediném pohledu,
do očí jantarových.

Modrý balónek
nový vzduchoplavec odhodlaný k daleké pouti,
na tónech cimbálu,
husliček a dalších strunných nástrojů
popluje nad hlavou
tou nekonečně konečnou mořskou krajinou.

I travička se vzrušením chvěje,
při hlubokých akordech se snad i trochu směje,
lehká Tě do bříška
a také o trošičku výš ...

Žlutý balónek,
jak střela k nebi směle cestu si proráží,
chci dál, chci výš, chci ....
chci, chci, chci, chci, chci,
být Bohu blíž.

Přes culíčky a květinu ve vlasech,
hltá tu směsic různých žánrů,
plnost bubnů i umělých synťáků,
tam kde rytířská klání a krvavé ryky soupeřů,
dnes pouze skandování a předvádění bicepsů frajerů ...

PRÁSK ...
zelený, modrý, žlutý
k zemi padá ... želvy přeci neumějí létat
:-(
Autor vapiti, 26.05.2008
Přečteno 248x
Tipy 21
Poslední tipující: Mraveneček, co zivot dal i vzal, Romana Šamanka Ladyloba, isisleo, Bíša, carodejka, Chancer, Psavec, Lucie Teru, Noc17, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Třeba taková kareta...vysloveně plavec - borec :-)
Zas někdo jezdil po hradech, co? Taky brzo pojedu...

26.05.2008 17:34:00 | Chancer

želvy umí lítat...viděls je někdy plavat? Není to krásný let? miluju želvy......:o)

26.05.2008 09:22:00 | Noc17

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí