Konstituční komedie schovaná za lidským prospěchem

Konstituční komedie schovaná za lidským prospěchem

Anotace: ...

Pohladil jsem jarní trávu a nechal se šimrat chvíli kolem nosu
Vedle bagrovali jámu přejámu pro nový lepší svět
„Svět zvířat“
Postavil jsem šest zajíců do latě, nic nechápali
Víte, hoši, tady vám pšenka nepokvete…
N e c h á p a l i
Vyroste hektarový makromegaobchod na tisíce čipů
Krmítka, obilí, proso
Pelíšky pro myšky
Gumové náhražky
Pouťová kola bez radosti
Kabátky podle poslední módy, co nás tlačí
Řemínky, obojky s ostny, co prý pomáhají
Znuděný prodavač v červeném plášti
Štěká a hladí si uši

Mám chuť na nahořklý jetel
Mám dojem, že cením zuby
Vybíhám mezi řádky a nechávám se číst
Je toho tolik, uši sklopené jako obvykle
Smrt
První ji způsobí
Druhému se nepodaří vyhnout
Třetí jen trhne ramenem
Čtvrtý jen pokrčí obočí
A ten pátý utíká do komůrky na homolky…
Nakonec je postaven
Není to jen konstituční monarchie v čísi hlavě
Kuckám se vynuceným smíchem
A myslím na vysokou trávu a tu vůni
Jen už si nemůžu vzpomenout jakou…
Autor Petr Miroslav, 31.05.2008
Přečteno 344x
Tipy 14
Poslední tipující: Unyle Pěl, Holis, Lota, Harr, AlenaMarieK, Soliska, isisleo, mononoke
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...bych se divila, kdybych si právě zde, přečetla něco co mě obalamutí...ale jsem ráda, že Tě zase čtu :-)))

23.06.2008 15:52:00 | Lota

:-)..a šestý popadl bágl..peláší kams´do posledních hvozdů..hledájíc konec kruhu..žabí hrad..
..a zlomek času v kómatu..

04.06.2008 22:19:00 | isisleo

Nasycení?

Tlučeme na zavřené dveře
Podplácíme lhostejnost
Stojíme ve frontě
na předražené klíče

Minulost
nepasuje do zámků

Kupujeme lži
za cenu
pravdy

nosíme si je pak domů v taškách z plastu
ty vkládáme do odpadkových košů
otrávení
je vynášíme do popelnic…

Jen jednou v roce
uprostřed zimy
si vzpomeneme
na otevřené dveře

Stojíme na prahu
a bojíme se vstoupit

01.06.2008 14:14:00 | no

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí