Dračí noc

Dračí noc

Anotace: inspirovala mne včerejší bouřka

Dívka, která krásně spala,
znenadání náhle vstala,
začala pochodovat na místě,
proč-to nevěděla jistě.

Děsivé ji probudily zvuky,
zvenčí ozývají se neznámé hluky,
v očích jejích objevily se slzy,
začne asi plakat a už brzy.

Zvědavě vykoukne z okna,
na rameno spadne dlouhá lokna,
hodiny na stěně odbíjí půlnoc,
a pohled z okna vyleká ji moc.

Obloha se na ni mračí,
připomíná zápasy dračí,
k tomu hrozivá hudba hraje,
vše jako jarní sníh taje.

Krásy přírody náhle zaniknou,
pouze obloha s hudbou vyniknou,
kde je to, co tu bylo dříve?
zmizelo, jakoby ani neexistovalo.

V očích objevily se slzičky,
dívka zvedne malé ručičky,
je statečná plakat nebude,
raději to v sobě držet bude.

Několik minut kouká z okna,
na rameno spadne další lokna,
obloha se mračit nepřestává,
dívka se strachem na místě zůstává.

Odvaha vystrašené dívce chybí,
sama to na sobě jasně a zřetelně vidí,
přece jenom rozhodla se zbavit strachu,
tak jako my prachovkou prachu.

Ušla pár kroků, poté do pokoje vkročila,
na postel svou měkkou skočila,
hodina přes sebe žlutou peřinu,
a usnula únavou za vteřinu.

Probudila se s úsměvem na tváři,
když viděla jak venku vše září,
slunce svítí a krásně hřeje,
a ona po noci dračí se opět směje.
Autor Metalgirl, 01.06.2008
Přečteno 322x
Tipy 12
Poslední tipující: Isquieasuus, Metcheque, 6thSun, Charibeja, Psavec, Kyle, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavá báseň i zajímavý nick. V tom se shodnem:)

23.10.2010 22:26:00 | Metcheque

No, nic tak dobrýho už jsem dlouuuuuho nečet! Výborná, st!

04.09.2010 11:09:00 | Corsica

U nás je bouřka až dnes. Báseň chválím - vím, jak je těžké napsat něco tak dlouhého a ještě k tomu veršovaného. :)

14.10.2008 18:10:00 | Charibeja

Bouřková inspirace, dobrý.

01.06.2008 14:05:00 | Psavec

jo, včera byla hezká bouře ...

01.06.2008 11:08:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí