Nedokončená

Nedokončená

Anotace: bez komentáře - škoda slov

Východ...
.
Přes slepená víčka nasával vůni ranního rozbřesku,
po neznámé cestě kráčel sám
zahalen příchutí medového oparu
a při tisícím kroku uviděl
zrající, k explozi bující,
malířský kýč.
Zatajil dech,
polkl,
vlastní stín překročil hranici mezi dnem a nocí.
Pohledem spočinul na živých kobercích,
snad z Persie malované,
pouze ty barvy trochu přesycené.
Povzdechl nad tou krásou
a nastoupil do biografu Svět ...

Západ ...
.
Malíř amatér,
co po obloze jak rýčem v zemi maluje,
dívku co se s chlapcem na stráni právě miluje,
ženu, která se od svého bývalého navždy stěhuje,
muže, jenž i po odklekání stále ještě pracuje
a i to dítě, které si palec v ústech pucuje.
Jde spát, protože i příroda ukončila dnešní divadlo,
slunce zapadlo za horou z marcipánu,
zívlo a popřálo všem dobrou noc ...
Autor vapiti, 01.06.2008
Přečteno 341x
Tipy 23
Poslední tipující: pejrak, čertíček, NikitaNikaT., jedam, Noc17, carodejka, co zivot dal i vzal, Chancer, Mraveneček, Levandule, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

neříkám nic souzním a užívám si to...

05.06.2008 00:21:00 | Noc17

vapiti

Otevři oči dokořán ,
ten svět je ale krásný,
člověk je k němu láskou přikován
a každý den života je vzácný...

02.06.2008 23:23:00 | carodejka

Super den skončil, je načase dát dobrou noc :-))

02.06.2008 17:19:00 | Chancer

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí