ad čistoty duše/Mallarmu, příteli

ad čistoty duše/Mallarmu, příteli

Anotace: dalšímu z přátel v smutečních chvílích

Sbírka: Co je život:, Anikvariát

Ve verších sešli jsme se co ve snách
milenci v náruči
tvůj tok smysluplných úvah oplodňoval má slova
touhou být věrnou a plodit další jedince
- z žalu a smíchu jsou podobné tichu
Ne, ještě neopouštím Marijku Cvetajů,
a hostím ji i s Villonem, hřešit o život s nimi budu
To jenom s tebou tuto noc půjdu, a možná i příští,
- sny, co se tříští s ranním obzorem
a vánek moře, tak daleký mé touze
do oken v očích položím

Přejaří-

pomalu do snů zapadá
jak letní smutek, táhlá nálada
z něho se vynořím, omytá duše,
kterou spolu jsme tvořili imaginární interpelací
jednoho zmrtvýchvstání básníka
Autor jiřička, 10.06.2008
Přečteno 324x
Tipy 2
Poslední tipující: Psavec
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí