Poklad...

Poklad...

Anotace: Často v živote hľadáme hodnoty v zlate, majetkoch a pritom zabúdame na čosi, čo je vzácným pokladom pokrmom pre našu dušu...

Poklad...
Si dažďom, čo klopká na zem s úsmevom.
Si snehovou vločkou s náladou voňavou.
Si vánkom, čo šepká hviezdám podchvíľou,
si búrkou, čo na poplach zvoní rannou hmlou.

Si ako strom, čo mnoho plodov má,
si ako studňa a v nej voda priehľadná.
Si ako potok, dedinou zurčiaci,
si ako vodopád cez hory ľudí tečúci.

Si ako najkrajší kvet voňavý.
Si ako pavúk, čo spadol do trávy.
Si ako steblo trávy a na ňom ja,
si ako skala pevný a preto, hľa

vždy dvíham oči k modrej oblohe
a prosím blankyt o slovo - hoci boľavé.
Však nikdy slovo ku mne nepríde,
len rosa a dážď pri mne precitne.
Autor Annadesirée, 15.06.2008
Přečteno 319x
Tipy 12
Poslední tipující: Házté, jedam, maliska, igniss, el viento, vodnař, toužím.jít.dál
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

něžné a pravdivé...ST !

18.07.2009 13:26:00 | Házté

veľmi pekné...

23.08.2008 17:12:00 | maliska

paráda...mazlivá slovenština a báseň s duší...

09.07.2008 08:38:00 | el viento

Ať sluníčko Tě pohladí - Tvé dny úsměvem naladí - majetek, ten se kdykoli ztratí - ale duše, láska v srdci, ta se nevytratí ...

16.06.2008 22:30:00 | toužím.jít.dál

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí