Chvíle života

Chvíle života

Anotace: Na motiv známého spisovatele. Jeden z mých domácích úkolů - jestli má uměleckou hodnotu, posuďte vy.

Radostná to chvíle, nářek kolem zní;
do uliček poznaní taje se mnou přichází;
nad všemi pány světa, však celý život klečím;
létám a přec po zemi se plazím;
pln radosti, přesto smutku plný;
opovrhují mnou a přec mne milují.
Z okna výhled krásný, avšak šeď ho kalí;
nevěsta v bílém hávu slzy roní;
starostmi pytel se plní, k zamyšlení mne však nedonutí;
nad lahví vína, nemám ale chuť se opít;
nad rakví všichni radostí za břicho se popadají;
v ruce vidle, nad hlavou svatozář září.
Autor Alaric, 15.06.2008
Přečteno 260x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí