První ploužák

První ploužák

Anotace: V pátek 13.6.2008. Člověk by se měl radovat z maličkostí. A ta maličkost pro mě byl první ploužák. Teda rovnou dva;-)

Smutný pohled do davu
/a taneční parket plný/
a dvojice k sobě se tisknoucí.
A láska. Co je mi po ní?

A myšlenky v čase minulém,
co potácí se tmou.
Holky, co tančit umějí
a kluci, co naproti jim jdou.

Dějiny citů /s krásným názvem láska/,
chvíle, co nevrátí se zpět.
Ale budoucnost, v ní snad taky bude...
... však bude mě chtít tenhle svět?
_____________________________________________

Lehké krůčky tance
sleduji z povzdálí.
Proč se ty páry usmívaj'
a co asi právě šeptají?

Sedím daleko od ostatních,
přeju si, sním a vzpomínám.
Ploužáky znějí z repráků
/a slzy mi stékají po tvářích/
a s pláčem taky usínám.
_____________________________________________

S úsměvem na rtech a jiskrami v očích
pro tanec si mě vyvolil
/a nevadí, že tančit neumím/
rozhodně mě tím potěšil.

Dlaně mé za zády jeho spojené
a ruce jeho kolem boků mých
a těla k sobě při tanci se tisknoucí
a hlava se mi motá - při prvním tanci - žádný hřích.

Po chvíli opět v kole se točím
/nesmělý úsměv a kroky jen nás dvou/
těla se k sobě stále více tisknou.
Krůček, úsměv, pohled, to provází mě tmou.
_____________________________________________

První tanec /s krásným jménem ploužák/
a možná trocha strachu z nového.
Už žádné slzy a závist mít ráda.
A smutek - co je mi do něho?!!
Autor Rakasteta, 16.06.2008
Přečteno 563x
Tipy 1
Poslední tipující: Emily Winnacott
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Umíš pěkně popisovat, jako bych to viděla před sebou. Místy trochu moc stejné, nenové - o lásce, zamilované, až sladce, až stereotypně. Místy nové a moc hezké... Trochu mě rušilo ono opakování áček, zvlášt v první sloce. Ale celkově líbilo. Zajímavé...:)

01.09.2008 20:53:00 | okousaná od světlušek

Je to hodně zajímavé.. člověk si to všechno představuje, jakoby to sám zažíval.. i když se přiznám, že jsem takle s nikým ještě netančila.. :D Ale člověk nikdy neví, co zítřek přinese ;)
A taky si myslím, že bys měla určitě psát dál - jenom tak se v tom můžeš stále zlepšovat - to Ti můžu říct z vlastní zkušenosti :)

17.08.2008 13:10:00 | Emily Winnacott

Vůbec to není špatné. na můj vkus možná trošku moc sladké, ale to už je asi deformace tím, jak tu pořád čtu nové básně a většina je jich o lásce apod. Rozhodně piš, stojí to za to =O)

16.06.2008 19:54:00 | Elvien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí