/Etenšn plís ... / aneb malý neškodný blues

/Etenšn plís ... / aneb malý neškodný blues

Anotace: jednou zase trochu toho nádražáckýho /folklóru/

Sbírka: Zeď popsaná proti svojí vůli, Zeď popsaná proti svojí vůli I

dnes pojedu vlakem Spíš než každou zastávku
počítám kolik že mi zbejvá
opravdovýho a nepromarněnýho života

jo to jsem skeptik

...

možná chytnu to naškrobený ícéčko s pány v kvádru
a s notbukem který se jim na kolenou lísá
jak zhrzená milenka
a taky uvidím Tři grácie Trochu jinak
v nóbl šatech s nohou přes nohu Aby nebylo příliš
vidět do patřičných míst

...

(nebo aby nebylo tolik vidět co se v týhle zemi vlastně nejvíc propaguje)

...

ale jedno vím už teď Nezapomínám
Miluji Tě
a prostě to vím
Už zase budeš naprosto všude
I v tý naftový skvrně z nádražního okýnka
a taky v tom povídání z červeného rámečku
o záchranných brzdách
v kolejích které se točí jak dva ostnaté dráty
kolem obřího krku týhletý Země
která je snad doopravdy prokletá Bohem i lidma
Prostě tam budeš Vždycky tam někde budeš
V úšklebku průvodčího že si i v takovým horku dovolím výstřih
a v tom příšerným zeleným mýdle co mají na záchodě
Vždycky!
Ale asi nejvíc v tu chvíli budeš
ve mně

...

protože jestli mi tenhle zkurvenej stát opravdu něco dal
tak ŽIVOT
a já už jsem si svý vybrala

...

Jsem tu jen pro

Tebe

lásko!
Autor Jasmin de Paris, 20.06.2008
Přečteno 380x
Tipy 13
Poslední tipující: Mango-Holka, WhiteSkull, Nola77, Renatka, just me, Lacosta1, hanele m., Iva Borecká
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tri gracie, nase zname:D
Skvela basnicka, zase plodis vyjimecna dila...a neboj, dobre to dopadne;-)

20.06.2008 18:26:00 | teranosaur

ty tři řádky se státem mi tam nesednou - ale jinak se mi to líbí

20.06.2008 07:26:00 | hanele m.

Můžu jet s Tebou??:o)

20.06.2008 06:42:00 | Iva Borecká

To je zajímavý blues ale bacha na to - víš co se říká - nevaž se - odvaž se...:-)))

20.06.2008 06:35:00 | shakespeares

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí