Noční inspirace

Noční inspirace

Anotace: I. Závan šeříků II. Myšlenky pod lampou III. Práchovna. vše v mizerném podání od mé maličkosti.

I.
Okolo keře můra sem tam létá,
křídly třepotá v rytmu nekonečna,
a vlahý vánek co vane odnikud,
vůni šeříku zanesl až sem.

II.
Noční ulice,
jen lampy do tmy svítí.
Hrobka mudrce,
hle, na ní modré kvítí.
Dáma v paruce,
z různě pestrých nití.
Něčí promoce,
a na oslavě pití.
Láska a emoce,
zničí tě když tě chytí.
Světlo z radnice,
slyším půlnočních zvonů bití.

III.
Vzpomínka minulosti
nad řekou věž se tyčí
bledá v světle mesíce
jak prst umrlčí.
Mnohé roky podepsaly
se na ní rýhami,
vítr s deštěm pomáhali,
kamenům s korozí.
Leč i po staletích
stále hrdá
věž Práchovna k nebi ční,
a jak za dávných dob,
na město dohlíží.
Autor Johny Styx, 24.06.2008
Přečteno 211x
Tipy 3
Poslední tipující: Lady Carmila, dream in emptiness
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mě se líbí moc I a II ta třetí je trošku pozadu ale to nevadí:-) každý máme jiný vkus...:-) povedené

30.06.2008 19:17:00 | Lady Carmila

všechny tři moc pěkné =)

24.06.2008 05:47:00 | dream in emptiness

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí