POSLEDNÍ ŽALM

POSLEDNÍ ŽALM

Jest poslední den, slunce žár lesk v jiskry srší,
minula noc - ni světélka v té tůni.
Zlo jakoby na vrcholku trůní .
Jsme vládci země, lesů řek i moří,
mnoho vyrobí, mnoho stvoří, samá lest.
Víra, rozum, chtíč, nástroj - ruka lidská.
Země pláče, voda žalmy zpívá a ta velká tíha
voda plyne mezi prsty, utíká, nelze ji nést,
A ty má myšlenko na spásu - její uzdravení,
které nemůže být, na světě toho léku není.
Však každým rokem jabloň kvítky oplývá...
a opět na podzim opadá a stává se z ní stařena,
ale proč takový osud na ramena sedá ?
Proč to musí být mnoho jich a i ona,
kdo jest takovou korunou s novou nadějí ?
Při každém jaru - slunečním paprsku - dech se zatají.
Autor Loved by everyone, 27.06.2008
Přečteno 331x
Tipy 13
Poslední tipující: Tomáš Marný, Emily Winnacott, Paul Jindra, danaska, drsnosrstej kokršpaněl, GirlFromTheRain, snítek, Lady Carmila
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nedokážu k tomu říct nic jiného než nádhera, děkuji! ST!

29.11.2008 12:53:00 | Tomáš Marný

Krasa:)

13.07.2008 23:50:00 | Paul Jindra

Temné a krásné.

09.07.2008 15:15:00 | danaska

tohle je kvalitní věc... ani by nemusela být zrýmovaná

08.07.2008 17:14:00 | drsnosrstej kokršpaněl

pěkné

27.06.2008 18:36:00 | Lady Carmila

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí