Tak nevím

Tak nevím

Anotace: - Bludné proudy-

Sbírka: Bludné proudy

+

Tak nevím . . .
ráno jsem si četl z knihy "Bohyně"
no řeknu vám nic moc
až na jednu vyjímku
když básník žil svou poezií až do samotného konce
Jeho žena tvrdila že umírání povýšil na lyriku
Tak nevím . . .
Vidím na ulici dvě ženy
zaujaty hovorem si nevšímají jak si je prohlížím
Najednou mne napadá
že ta o trošku vyšší v modravých letních šatech je k pomilování
ta druhá s módně odhalenými bedry
v sexy šortkách a s body na průhledných ramínkách
ve vlasech nepostradatelné brýle
a na všech prstech zlaté prsteny
se zlatem kolem krku i na kotníku levé nohy
je jako panna z reklamy na fernet
Může se vyfouknout a je klid
Představuje symbol ženství současnosti
prezentovaný v mediích a reklamě
čiší z ní něco, co je mi vzdálené a cizí
nevím jak bych vám to popsal
Já bych se chtěl milovat s tou
co je oblečena v prostých modrých šatech
Je obyčejně půvabná a vidím v ní ženu . . .
Tak nevím . . .

+
Autor Těšínský, 01.07.2008
Přečteno 291x
Tipy 14
Poslední tipující: Iva Borecká, Marfuša, Lota, Alan Black, Romana Šamanka Ladyloba, Churry, drahý
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak nevím...
z obsahu tvé básně však soudím
že TY VÍŠ...
:o)
a nejsi sám
kdo ženství a krásu vnímá tímto způsobem...
například můj přítel... k mému velikému štěstí
:o)

05.07.2008 20:33:00 | Jasmína zatoulaná z hvězd

Záleží na tom, jak moc chce být ONA viděna. ON vidí, že ona chce být viděna. A vidí ji vůbec? Nevidí pouze to chtění, společensky manipulované.? ... úvaha
máš pravdu průmyslové krásky lákají jen roboty a bankovní automaty.

02.07.2008 08:00:00 | Marfuša

...méně, znamenalo vždycky více...myslím, že to platí po dnes...snad bude platit u moudrých lidí po vždy...

01.07.2008 11:21:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí