Poprvé

Poprvé

Anotace: Holt, čas je neúprosnej a ten tvuj malej klučík půjde svou vlastní cestou...

Čas prý utíká jako voda
-věříš mami?-

....Naivní hrátky na písku
....házet bábovkama sem a tam
....vždycky bylas na blízku:
"Kdes to upad? A bežels kam?"

....Poprvé,
....když navštívil jsem školu
....a pak bulel:
"Proč tam musim?"
....A za vysvědčení
....upeklas mi s hrozinkami štolu
....a já tě rozesmál:
"Vydržet tam ještě zkusím"
( A utřel si z tváře cukr...)

....Poprvé,
....když hledat ses mě vydala
....a ze mě vodka táhla,
....vařečku si zandala
"Díky bohu!"
....a pro prášek si sáhla.
(" Na tu tvojí kocovinu!")

....Poprvé,
....když na závodech,
....medaili jsem přebíral
(- a šťastně se tvářil-)
....tvůj foťák mě zabíral
(- radostí jsem zářil!-)
("Jsem na tě pyšná")
("Díky, mami")
x
x
x
x
Poprvé,
za pár dní,
stěhování mě čeká
a tuším,že mi pomůžeš
-i když Ti to srdce trhá-
sice mě to trochu leká,
ale s tím nic nezmůžeš...

...Protože čas utíká jako voda
........věříš mami, viď?
Autor chroust17, 01.07.2008
Přečteno 323x
Tipy 16
Poslední tipující: Koskenkorva, zenge, ziriant, Marťafon, Caracol, Mraveneček, Romana Šamanka Ladyloba, monterka, Churry
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Snad jsem nečetla citlivější vyznání rodičům a přitom více s nadhledem. Paráda.

13.06.2009 18:33:00 | ziriant

Hodně štěstí

02.07.2008 23:16:00 | Caracol

wauw, držím palečky, mnohí se neodstěhujou ani ve třicítce ...

01.07.2008 13:05:00 | Romana Šamanka Ladyloba

Věřím, jsem taky "mami". Přeju hodně štěstí v životě. Báječně tě poslouchají slovíčka. Doufám, že z Literu se neodstěhuješ!

01.07.2008 12:44:00 | Churry

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí