Neklid po bouři

Neklid po bouři

Anotace: ...

Neklid po bouři
v kalužích zrcadelní odvržených časů
na křídlech ptáků malátnost.
Postavy chodců uzavřených v souhvězdích betonu,
jsou náhle nehmotné, upřené pohledy
k rozevírajícím se okenicím nebes.
Prudký déšť smyl prach z tváře města.
Přes roušku stupajících par si každý všiml... podstatného
s opojnou bolestí probouzí se
křehká chvíle
obestírá město jako závoj
co zrodilo se zůstává skryto
neslyšně ulicemi proudí
ulicemi šedi
lidé tonoucí v barvách nesmělého západu slunce
tání v objetí měděného jasu...
Těžká oblaka odplouvájí jak noční chmury s ránem
leckdo ustrnul za oknem
duše se dotýkají okolních zdí - stále vhlkých
večer rozhostil se a šeptá "pokoj vám"
na rohu ulice kamelot prodává večerník
zpráva dne - Barvy ticha mezi údery srdce
a klaviatura deště...
Strouhou odtéká esence stmívání se
poslední odlesky na mokrém asfaltu volají tmu,
která se chtivě a rozkošnicky vpíjí
do znavené tváře nebe.
Za okny se rozžehají ohniska naděje
pro neklidné duše na cestách, zanořené do tmy
...
Autor GM, 05.07.2008
Přečteno 264x
Tipy 13
Poslední tipující: hanele m., Noc17, drsnosrstej kokršpaněl, Iva Borecká, Romana Šamanka Ladyloba, takova, ludmil, Kyle
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je tam spousta hezkých obratů... míst - ale myslím by jí - co do formy - prospělo trochu "zeštíhlet" - nechat to nejpodstatnější pro zachycení čtenáře... aby se v těch slovech neztratil - aj dyž ztratit se v něčem hezkým není tragédie :o)

14.07.2008 14:00:00 | hanele m.

povedená, nasycená slovy

13.07.2008 21:27:00 | drsnosrstej kokršpaněl

já mám po bouři(jakékoliv ) pocit klidu

12.07.2008 13:25:00 | takova

Prostě se mi to líbí, ale četl jsem to jen tak narychlo.

12.07.2008 12:43:00 | ludmil

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí