Procházka městem

Procházka městem

Anotace: Verše

Nebe se sklání do vln Vltavy,
sobotní slunce se směje ve výlohách,
když po dláždění spěchá přítomnost.

Starý kavárník otevírá,
mladá maminka veze budoucnost,
a ulice se usmívá od Petřína po Modřany,
kde řeku šimrá vítr ze zahrad.

Na Pražském hradě znějí zvony,
dobrá nálada přichází.
Vousatý strécu odkládá harmoniku,
usedá na lavičku,
sundavá klobouk
a v očích má odpolední Prahu.

Po chvíli se usmál na malou holčičku,
vzal si harmoniku,
pohladil klávesy
a pražské odpoledne;
pojídá humra.
Autor Hombre, 06.07.2008
Přečteno 251x
Tipy 9
Poslední tipující: mamina, Iva Borecká, Romana Šamanka Ladyloba, monterka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí