Chomout

Chomout

Anotace: Básnička spíchnutá hodně horkou jehlou při jednom rozhovoru a vzpomínce na chomout jenž visel v jedné hospůdce. omluvte neobratnost a případné chyby v textu

Chomout je nástrojem,
stvořeným k strádání;
na volech za dvorem,
či plánům na stráni

Zdobený růžemi,
trhaných za větru;
nošených nůšemi,
s otisky na svetru

Má příchuť radosti,
zloby i smutku;
mrzáků malosti,
marnivých skutků

Někdo ho oblékne,
lehce a s rozvahou;
jiný se rozlétne,
s rozumem za hlavou

Nechám to na létech,
prožitých v neřesti;
zdalipak přinese,
trápení ve štěstí
Autor Totenkopf, 12.08.2005
Přečteno 521x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí