Kuřácká...

Kuřácká...

Anotace: není to propagace kuřiva....

Zapálil jsem si
a pohled můj zamířil
do bodu žhavého konce...
jaká to podobizna lásky
oheň zpočátku
a chladnoucí konce...

Pod víčka
vplížil se mi kouř
a vyhrkly slzy...
tak jako láska
bez varování vstoupí
a sváže srdce uzly...

Dal jsem si šluka
oblak nikotinu
rozprostřel se tělem...
s láskou
se ve mlýnici
spolu semelem....

Tabák se zvolna mění v popel
vánek jej uchopil a zmizel s ním ve víru světa
země je pro nás jenom pouhý hotel
v prostoru vesmíru se nám líp létá...

Naposled nasál jsem
ten namodralý dým
žhavý uhlík potemněl
a nakonec zhas'
těžko najít slova
pro poslední rým...

i když?

Možná až zapálím si zas
rozfoukám opět jiskry nadějí a lásek v nás
Možná mi přibude další stříbrný hřeb i vlas
s láskou na cigáru se ale ve věčnosti budem pás...t...
Autor enigman, 11.07.2008
Přečteno 277x
Tipy 13
Poslední tipující: pejrak, monterka, Severka, Bíša, Psavec, její alter ego, Churry, Romana Šamanka Ladyloba, igniss
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nekouřit, nekouřit, nekouřit..a to ani jako:-) ...Ale báseň je zajímavá...moc moc moc

11.07.2008 19:53:00 | monterka

..zajímavé..hmm- docela trefné..líbí se.. :-))

11.07.2008 04:27:00 | igniss

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí