o Vřesu...

o Vřesu...

Anotace: ...

Těším se až zase
letní slečna
promění se v zralou ženu
kyvadlo času
zastaveno v letu
brouzdám ve vřesu
plném vůní a květů...

Ten vytrvalý polokříček spletitý,
na pustých místech rostlý
života přetuhého
málo vyběravého
častokrát ke kořenům vypleněný
přesto všem vlivům odolávajíc
nezničitelný…
Metlaté větvičky
zelené lístky vstřícné
jak dítě a jeho ručičky...
drobná kvítka
jak perly rosy
v medové záři září...
jak oči ženy,
když vášní jiskří...

dává...
hojnou pastvu čeládce okřídlené
při rozkvětu za dní slunečných,
co hemží se na pláních vřesových….

já k dovršení slasti
uléhám do té nádhery...
a ve spánku oddychujíc,
přikrytý stínem borovic
obestřen
zarůstám vřesem...

kyvadlo rozhýbe se
do dutin v čase mě odnese…
Autor enigman, 15.07.2008
Přečteno 356x
Tipy 18
Poslední tipující: pejrak, okapovaroura, monterka, Noc17, Bíša, Romana Šamanka Ladyloba, NikitaNikaT., hanele m., Psavec, just me, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vřesové pláně...tam vřes roste planě...ulehnout v vřesu háj...ti, co v něm leží, ti se maj´:-)

15.07.2008 15:01:00 | monterka

chjo, co na to řéct! Velmi působivé, krásné, některé obraty, či přirovnání jsou fakt úžasné. Povedené dílečko ST! 100%

15.07.2008 09:06:00 | NikitaNikaT.

Moc pěkně se mi četla.

15.07.2008 01:32:00 | Psavec

..jdu snít o vřesovém háji.. nad kterým práci štěbetají.. :o))

15.07.2008 00:33:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí