Devět křížů

Devět křížů

Anotace: jel jsem okolo

Devět křížů

Devět křížů
Na jihu Moravy
jejich slávu zašlou
jen hospoda připomíná

Silnicí z Prahy
Dojedeš ku Brnu
Osudem pohlcen
Zůstaneš opařen

Okamžik pravdy
Milenců ráj
On odvelen
Do vojny císařů

Dopisy po letech odluky
Nenaplní skutky
Ona poznala jiného
Pojala za muže svého

V ten samý den
Vrací se raněn
Vidí milou svou v náručí cizí
Za sebe neručí!

Tasí zbraň a všechny okolo
Pobije do jednoho
Pak nůž z pouzdra vyletí
Proti sobě obrátí

Ze svatby pohřeb se mění
Kdo je v pokušení
Satan vstoupil na zem
Zůstali vyvolení

Není kdo by truchlil
Všichni na nebi sedí
Vyvražděná svatba
Lucifer 666 zazdil

Devět křížů zůstalo
Tady se nic nestalo
Jedeme okolo
Vzpomeňme si na něho
Autor v.hercik, 24.07.2008
Přečteno 751x
Tipy 5
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Holis, igniss, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

tuto povest jsem slychaval od sveho strejdy, tak aby nevešla v zapomnění

02.04.2011 10:06:00 | v.hercik

..znám,mám to kousek..

26.07.2008 08:09:00 | igniss

Krásně napsáno a pravdivě.Také jsem jela okolo a pár křížu našimkmo tam do lesa trčí.

24.07.2008 10:50:00 | JaniHani

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí