Srdce na poště

Srdce na poště

Anotace: Bez.

Slupka od citrónu,
srdce bez těla,
rozum bez srdce,
srdce bez rozumu.

Venku déšť za oknem,
vyťukává SOS.

Myšlenky vypadnou ze zadního laloku,
jak učedníci do Emauz,
kde je musel Kristus vést.

Vyprávějí na potkání,
o neskončeném milování.

Srdce svázané jak balík na poště,
adresa Emauzy srdce se posílá,
Kristus už přichází,
balíky otvírá nevolán.

Deska gramofonu,
poškrábaná od jehly,
otáčí srdcem ze všech stran.

Jde srdcí král,
opravit ti pavučiny,
na půdě v koutech zaházené…

Transplantace bez narkózy,
kolik vrstev vymění…

V síních staré myšlenky,
zůstaly tam potvůrky,
co neodešly do sklenky,
vína co miluju.

Čeká duše na poště,
až uslyší univerzál,
ten známý zvuk klíče od balíků...
Autor IvoMaria, 07.08.2008
Přečteno 294x
Tipy 7
Poslední tipující: TereZinka, Bíša, Romana Šamanka Ladyloba, Iva Borecká
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Četla jsem báseňku třikrát a ještě nemám dost...*

07.08.2008 14:26:00 | Iva Borecká

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí