Boj o pannu

Boj o pannu

Anotace: inspirace rytířskými písněmi

Sotva se čas vleče
mají brnění a meče
O srdce panny zasoupeří
za lilii, tam ve věži.

Na nelítostný boj
i ty se, synu, stroj.
Nenech dívku bledou
těm, co si pro ni jedou.

Zlým rekům napospas
co ledový vhání mráz
navzájem si pod kůži.
Ona touží po muži

milém a dobrotivém,
jenž neholduje sudům s vínem.
Po muži s čistým srdcem,
tak neváhej! a pojď sem

S přilbicí, košilí železnou,
vydej se pro pannu líbeznou.
Vezmi koně ve stáji
a odcválejte do dáli

k věži, kde ta panna žije.
Mnoho mužů krev prolije.
Oblekl šat do lítého boje
koně žene do mečů roje.

Pod věží statní rytíři,
jak zobrazili malíři,
bojovali do skonání
o jedinou krásnou paní.

Dočkala se svatby syna,
však provází ji dodnes vina.
Bratra muže v boji padlého,
Napadlo něco moc podlého.

Vzal tajně do rukou svých
osud dvou lidí oddaných.
Záhubu nečestnou zosnoval.
Dvojici ve spánku ubodal.
Autor brunnerka, 07.08.2008
Přečteno 340x
Tipy 6
Poslední tipující: Leňula, Romana Šamanka Ladyloba, Psavec, monterka, Veru
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Jako by pohádka ze života.

24.05.2013 00:12:49 | Jozef Bojanovský

Ukončilo to drámo.

07.08.2008 23:30:00 | Psavec

Konec mě rovněž překvapil...V každém případě atmosféru to má!

07.08.2008 20:00:00 | monterka

Pohádka...s koncem, jaký jsem nečekala:)není špatná:-)

07.08.2008 17:45:00 | Veru

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí