Šašek

Šašek

Anotace: Bez.

Modrý pohled nevinný,
co dělá z pouští krajiny.

Krajina srdce hornatá,
lidé tě milují.

Že by kousek duše-zrezavělé nůše,
láska tady pramení,
svět nepřijme znamení,
šaška v pravou chvíli.

Šupiny si postavily,
oči srdce-kamenná,
díra z pekla šílená,
co tvůj úsměv nalíčený,
není stejný jako ženy,
cos líbal když jsi nebyl šašek,
bez šminek a křivých masek,
mejkap šašků zakryl vrásek-tisíc,
bylo her a masek,
abys šaškem byl,
krev jsi vypotil,
víc litrů jak šest,
šest křídel z krve,
šaška chtělo nést.

Jedna láska jedna vráska,
já viděl tebe co skrýváš v barvách,
pravý život na mě sáh.

Usměj se šašku ještě jednou,
jeden úsměv jenom pro mě,
jsem tak sám ve vlastním domě.

Budem kamarádi,
co dřeva splaví lásky trosky,
v srdci lidé chodí bosky,
v domovech u šašků.

Po cestách svatých bolí nohy,
lásek stohy nebolí,
děkuji ti za to šašku,
srdce mé už nevzlyká.

Proto že jsi šaškem šašku,
jsi v duši v roli poutníka.

Která barva tvoje šašku,
která je tvá oblíbená,
když ti někdo srdce z těla,
trhá lásko zaživa?

Vím to šašku,
kreslíš srdcem,
jak se k šašku dospívá,
ať housličky hrajou mollem,
píseň šaška-doznívá…
Autor IvoMaria, 08.08.2008
Přečteno 347x
Tipy 12
Poslední tipující: Bíša, Holis, NikitaNikaT., Iva Borecká, Romana Šamanka Ladyloba, Ctěný pán
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (4x)

Komentáře

Jj, zajímavé a myšklenkové dílko.

08.08.2008 09:37:00 | NikitaNikaT.

Opět nádhera, mám z básně velmi příjemný pocit...*

08.08.2008 08:25:00 | Iva Borecká

šašek, respektíve Blázen - to je úžas - bod "nuly" - http://www.ini.cz/ranka/zen/zen01.htm

08.08.2008 08:11:00 | Romana Šamanka Ladyloba

Hezká práce z češtinou, ale ST dávám i za myšlenku.

08.08.2008 07:28:00 | Ctěný pán

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí