Jako řeka

Jako řeka

Anotace: - Zvláštní souvislosti -

Sbírka: Zvláštní souvislosti

°°

chtěl bych řekou být
po skalách
přes balvany
přes hromady sutě
spěchat z hor

jako řeka
splývat
mísit se s přítoky
až zmohutní můj proud
být silnějším
být bohatším
jako řeka chtěl bych
neznat malicherný spor . . .

být jako řeka
zabouřit peřejemi
když na odpor staví se mi
malověrný zmar

a jako moudrá řeka
i odlomený křemen
můj klidný tok
. . . s láskou mohl by . . .
na oblázky ohladit

jako řeka chtěl bych být . . .

°°
Autor rolon, 13.08.2008
Přečteno 251x
Tipy 14
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, okapovaroura, Psavec, Lota, Noc17, WAYWARD, enigman, Myrja
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Spíš horskou bystřinou, za je ještě krásně čistá.

13.08.2008 17:28:00 | Psavec

...i řeka má své problémy...

13.08.2008 16:22:00 | Lota

krásná...taková zase trochu jiná..od tebe...

13.08.2008 10:40:00 | Noc17

má to úžasnou sílu - jako voda ... zase nádherná

13.08.2008 09:27:00 | Myrja

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí