CESTA

CESTA

Anotace: Jedu za tebou...

Za vlakem ubíhají koleje,
jak den co dokráčel svou půl.
A chlad svůj žár v mé žíly rozleje,
by v touze srdce zahynul.

A stromy se smutně mají k trati,
břízka k olši se zimou kloní a
spíc ve snách slzy roní,
za vesnu brzo se knim vrátí.

A přísné hvozdy nad tím vším hledíce,
teskní po doteku měsíce.
Ohnutá mají záda pod sněžnou přítěží.
Trpí jak grošák pod krutou otěží.

A den vkročil již ve svou druhou půl.
Za vlakem stále koleje vrní,
trnka u trati přišla o své pyšné trní
a já vstříc cíli své cesty pokynul.
Autor Maruška123, 15.08.2008
Přečteno 282x
Tipy 1
Poslední tipující: Hannazka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dávám tip za poetičnost obsahu. Jen bych vytkla jednu věc: myslím, že ta "a" jsou tam zbytečně mockrát a vyhodila bych je... Ale to je jen názor!

21.08.2008 19:54:00 | Hannazka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí