..svatební..

..svatební..

Anotace: ..svatební řeč otce nevěsty..

Házím své žerty na stranu, teď vážná slova má
- tak tedy hezky poslouchej má dcero milená..
a stejně tak ty – zeťáčku, teď nastraž uši své
– nechť cesta další společná Vás do pohody zve

* ať na té pouti životem Vás štěstí provází
* ať vyhnete se nástrahám i dalším nesnázím
* ať přidá se též blahobyt a radost z každých dní
* ať prožíváte chviličky- jak v čase prvotním
* ať slunce svůj jas půjčí Vám do chmurů neznáma
* ať poskočíte do Ráje rovnýma nohama
* ať duha v barvách veselých Váš úsměv vyladí
* ať oči místo slovíček svou lásku prozradí

Přeji Vám mnoho nádhery, kterou svět oplývá
kéž ve veselých srdíčcích na smutek nezbývá
však jak znám život na kůži, tak může přijít bol
pak teprv pouto vzájemné žádný z Vás nepovol!

Jste přeci jako hladina a hloubka vzájemní
jste stejně jako noc a den všem kolem prospěšní
jste také jako jas a stín či jako žár a chlad
v té rovnováze zůstaňte – takové mám vás rád!!

Zeť mi mou dceru unáší až v světy daleké
a já mu její ruku dám i s jistým povděkem
že se mi o ni postará, že nemusím mít strach
On vyváženou zárukou těch pomyslných vah!

Tak užijte si tenhle den – já sklenku pozvedám
a připíjím tu na Lásku a na Milostný chrám..
Autor šuměnka, 18.08.2008
Přečteno 391x
Tipy 25
Poslední tipující: BArBArKO, Holis, makretka, j.c., el viento, Štěpina G, Iva Borecká, Bíša, okapovaroura, Myrja, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

I já kdys dceru odevzdal
má jizba zbyla pustá,
tak odvezl ji Osud král
a němá jsou má ústa
***
Jiří senior

02.09.2008 07:35:00 | j.c.

... přece jen mi přijde trochu patetická ... ale asi to k tématu patří ... :-)

18.08.2008 21:07:00 | JardaCH

nádherná slova ... ikdyž mi to někde trošku zadrhávalo, tak je to krásný, vzpomněla jsem na svou svatbu ... ST

18.08.2008 16:46:00 | Sandra_T

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí