RYTÍŘI

RYTÍŘI

Anotace: prosím o komentáře

Meč třímej v jedné pěsti
A v druhé štít
Tak ať nám přeje štěstí
My jdem se bít
Vydržte, bratři, stůjte pevně
Napněte luk, založte šíp
Své duše neprodáme levně
Bývalo hůř a bude líp!
Jsme muži rány, děti meče
Zrozeni z vřavy bitevní
Jak víno rudé krev ať teče
Ať můžem zlost svou topit v ní

Tisíce dní a stovky nocí
Náš mocný řád už brázdí svět
Bojuje sám a bez pomoci
Kupředu kráčí, nikdy zpět
Tak, jako první jarní zprávy
Jež jižní vítr nosíval
Zmizely časy naší slávy
- i tak však bojujeme dál
Jsme muži rány, děti meče
Zrozeni z vřavy bitevní
Jak víno rudé krev ať teče
Ať můžem zlost svou topit v ní

Dnes doba nová točí světem
A jiné hodnoty mu vládnou
Špatný dá příklad otec dětem
Čest muže nemá váhu žádnou
A přesto spolu v plné zbroji
- meč jazyku a duše štít –
To naše staré vojsko stojí
Bok po boku se jdeme bít
Dál muži rány, děti meče
Válčí na polích bitevních
Krev nepřítele proudem teče
Když padá rukou rytířských.
Autor Issa, 23.08.2008
Přečteno 283x
Tipy 6
Poslední tipující: jedam, Actafool, okapovaroura, gentoo
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

souhlasím se všemi třemi předchozími komentáři:-) (až na ten šálek:-)) víc neni co dodat!

24.08.2008 21:53:00 | Actafool

možná to vysvětlujou i ty tvoje koníčky :)

24.08.2008 09:01:00 | okapovaroura

Je to působivé a dokonale to navozuje atmosféru bojiště.
Není to sice můj šálek, ale líbí se mi to.

23.08.2008 21:22:00 | Elisha

Já to považuji za výborné, líbí se mi téma i zpracování.

23.08.2008 21:17:00 | gentoo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí