Parabola

Parabola

Anotace: stalo se

znám pána z malého městačka
žije jak rovná úsečka
rovnice o té neznámé
co neznáme

v pendlovkách přesná kolečka
nezapadnou-li nepřečká
do nekonečna to vychází
bez nesnází

ten pán jednou ztratil hlavu
pro jednu dámu z davu
pro jednu ženu z lidu
a pozbyl právo klidu

tak jeho přímá úsečka
a ozubená kolečka
lámou se nahoru dolů
ale spolu

šustí kolem zlé jazyky
nebo co je to za vzlyky
ano řeknou si do tváře
u oltáře

spojí se možná na věky
originály s padělky
rovnice o jedné známé
kterou známe

spolu tu bydlí v městečku
nepostrádají úsečku
zmizela věta holá
parabola
Autor Elisha, 24.08.2008
Přečteno 261x
Tipy 14
Poslední tipující: Tanzania, BArBArKO, Holis, poustevník Jirka, enigman, blue, WAYWARD, Psavec, okapovaroura, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Z deskriptivní geometrie za jedna.

19.01.2009 18:12:00 | BArBArKO

myslím že je každýmu velký NIC
do toho jak kdo žije
a komu věnuje své srdce
láska nezná věk

a jak se říká v reklamě...
rozdíly jsou lásce k smíchu

tak i parabola a úsečka
známá a neznámá

holka může si vzít dědečka
a s náma to zamává ;)

24.08.2008 22:28:00 | blue

...velmi zvláštní ST :-) zaujala

24.08.2008 21:35:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí