Název chybí

Název chybí

Anotace: Pocity, které ve mně zůstaly po přečtění jedné knížky. Není to nějaké 'dílo', vůbec to není opravdová báseň, i když se tak možná občas tváří. Jen pouhé pocity...

S podivně otupenými city,
přijímajíc bolest, která přichází,
rezignovaně sleduje dění kolem sebe.

Samotnou ji až udivuje,
jak se dokázala oprostit svých myšlenek.
Pozoruje svůj život
jako by se jí před očima odvíjel život někoho jiného.

Jako by to byla láska někoho jiného,
muž někoho jiného.
Jako by to vůbec nebyl On.
Jako by to vůbec nebyla ona sama.

Lituje jejich osud.
Ale lituje ho úplně stejně, jako osud někoho jiného.
Není její a není ani jeho.
Je cizí.
Ona není jednou z hlavních postav.
Je pouze divákem.

A neví.
Neví, že někde dál
má On složenou hlavu v dlaních.
Stejně jako ona.
A že je také divákem.
A ani jeden z nich netuší, že sledují stejný film.

Snad ironie osudu,
Snad osud sám se svojí nejskrytější podstatou…
Autor katerina.johana, 24.08.2008
Přečteno 270x
Tipy 1
Poslední tipující: Ještě dítě
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pocity jsou zásadní... a takovéto... občas se až člověk zarazí nad sebou samým. Hm.. pěkné... :)

25.09.2008 20:27:00 | Ještě dítě

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí