Somšadsko

Somšadsko

Anotace: Opět jedna v nářečí, věnována "somšadovi: Gupimu Pawuovi"

Gupi Paweu z Piosečnego,
co z Ruska přišeu boso,
vzezřeni je ponurego,
v polu koši proso.
Od vojny juž nic němovi,
v lágru ztračiu guos,
bojovou přečiv Njymcovi,
zešivnyu mu vuos.
Džišio na kapličce zvoňom
smutne čtyry vierše,
všycy kolem slzy roňom,
Bog se bije v pierše.
Gupi Paweu poznou tylko
čerpienie a dřine,
velebny zaklapnyu viko,
ludže chybjom gline.
Autor Inge, 29.08.2008
Přečteno 260x
Tipy 12
Poslední tipující: bobi bobie, Iva Borecká, sýc, igniss, Bíša, Psavec, enigman, denebrin, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Přesně, je parádní.

29.08.2008 15:22:00 | Psavec

I kdyby to bylo jen česky, tak je to super, ale takhle je to dvojnásob působivé.

29.08.2008 08:48:00 | denebrin

nádherná :)

29.08.2008 08:28:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí