Obloha a Slunce

Obloha a Slunce

Anotace: pohádková

Obloha se temně rděla,
zapadalo Slunce,
proto se jen bázní chvěla,
že zmizí v noci tůňce.

"Ty si zmizíš za obzorem,
budeš zářit v jiném světě,
zahalím se jenom šerem,
nic pode mnou nepokvete.

Ty se ztratíš v klínu noci,
ve světě zavládne stín,
kdo mi přijde ku pomoci,
když zazní kvil meluzín?"

Slunce praví: "Milé nebe
jen se zahal do šera
křídla ticha vezmou tebe
tam co láska vyvěrá.

Vyspi se jen do růžova,
já ráno z tvých beránků
odejmu šeď od olova,
vložím barvu červánků,"
Autor sýc, 30.08.2008
Přečteno 359x
Tipy 8
Poslední tipující: hanele m., okapovaroura, Myrja, WAYWARD, Inge
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...taková vysněná

30.08.2008 10:00:00 | WAYWARD

pohádkové mám nejradši

30.08.2008 09:50:00 | Inge

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí