Narození

Narození

Anotace: o kráse bytí

Klaun mluvící o světovém míru
slova plující po bouřlivém moři
ústa křičící do hluku
žaludek vystřelující nahé těsto

První kroky bezzubého člověka
topícího se v energii světa
Barvy ochuzené o lásku
upřímnost ohrožená lží

Něha zabita trapností života
Nabídnutá ruka klesající chamtivostí

Narozena spící
dávná kniha v malém těle
úzkost vyvolávající paniku
touha umírající před rozedněním

Sloužit, ublížit, zapomenout?
uzamknout duši?
neptat se proč?
jásat nad vyhasínajícím životem?

Plna úzkosti vstupuji do tohoto
trestajícího světa
plna strachu klopýtám
jeho ulicemi

včerpána dorazím na zelené místo,
abych směla uvidět
kopulující se mladé zítřky
sípající zkostnatělé slabiky.

Zoufalost života
se odráží v očích.
duch vyrážející
smutné vzdechy.

Brána tohoto světa je uzavřena
květina srdce září duhovými barvami
třpytí se drahokam duše
vědomí se pohybuje bezmístím.

Radost víří z úst vesmíru
melodie zní světlem
na počest života.
člověk se opět stává bohem.
Autor Xaviel, 30.08.2008
Přečteno 243x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí