Život jak...

Život jak...

Anotace: špinavé triko...

Do zrcadel cizích očí se dívám,
svůj obraz jen těžko v nich nalézám,
bez slz není pro život potřebná útěcha,
kolikrát jen žijem? tak proč spěchat…

Pár bezbarvých fleků,
něco od krve, slz či jen rtěnek,
od hořčic a několika párků,
není to život a také to není chtěné.

Pojďte, ale ještě kousek dál,
do východiska beze jednoho snu,
slyšíte v něm hudbu, to je bál,
na počest srdce, života a dnešních dnů.

Do zrcadel cizích očí se dívám,
špínu jen na sobě v nich vnímám,
vodu a dobrý prášek to v životě není,
snad jen smrt všechno smyje a změní.

Pojďte, ale ještě kousek dál,
ten kousek za to stojí,
není to komorní síň, ale pohřební sál,
pojďte do srdce, životu a nejednoho snění…

Život je jak triko, které se vypere jen jednou…
Autor Láďa, 01.09.2008
Přečteno 242x
Tipy 9
Poslední tipující: mauvais-ange, igniss, Bíša, carodejka, Holis, Romana Šamanka Ladyloba, WAYWARD
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kazdy rok budes hodnotit svuj zivot trochu jinak...jinak jsi basen napsal velmi pekne a uprimne.

01.09.2008 21:15:00 | carodejka

...jednou potkáš "oko" a v něm své zrcadlení v jiskrnných barvách :-)

01.09.2008 19:02:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí