Míjím stíny dávnověku

Míjím stíny dávnověku

Anotace: - Bludné proudy -

Sbírka: Bludné proudy

.

tichem stínů
v řadách
kamenní vojáci
na vartě
pro věčnost

ukryti polehlým břečťanem
sem tam s kaménky
jinde zas
pod kamenem vzkaz
a vyhořelá svíce

znavené léto
kalným pohledem
pobleskuje
tady leží žid Süs
a vedle zas Rubinstein
Kohenů ruce
střídá palma
nebo obraz ryb

. . . podivuhodné . . .
věky uchované v kameni
na vršku v Mikulově
nebo v Třebíči
či v Holešově
koruny stromů
střeží vysvěcený klid
i těch ostatních
kterým nedopřáno spočinout tam
. . . odkud sami vzešli
zůstal jen polétavý prach
a saze vzpomínek
na utrpení
na smrt
a na poslední vzdech

jdu strání
v těch obyčejných deskách
čtu jako ve slabikáři
neumím hebrejsky
ale v křivkách písma
vnímám dávné věky
a věčný kult víry
v milosrdnou budoucnost . . .

.
Autor Těšínský, 02.09.2008
Přečteno 338x
Tipy 13
Poslední tipující: WAYWARD, Lota, okapovaroura, Marfuša, labuť, Levandule
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...rád jsem se toulal židovským hřbitovem v Ostravě,
ikdyž byl zamčený a nesmělo se tam,no ale co se smí?Pak,je to dávno,jej zbourali,ale pocity mi nevzali -ST

11.09.2008 17:10:00 | WAYWARD

...je dobře vnímat stíny dávnověku...je to pocta předkům, kterou si zaslouží...

11.09.2008 11:23:00 | Lota

Hezký, líbí se mi to. :o))

02.09.2008 12:59:00 | labuť

Píšeš dobře. V Mikulově jsem bydlela...

02.09.2008 10:52:00 | Levandule

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí