Hadrová panenka

Hadrová panenka

Anotace: kéž by to šlo všechno vyřešit tak snadno........btw.: ty panenky mě prostě nějak přitahují ;)

Hadrová panenka s očkami z knoflíčků,
vyšitá pusinka, tempera na líčku.
Košilka s tělíčkem nití je spojena
a k tomu sukénka - jen stroze oděna.

Už když jsem šila tě a tiskla v dlani,
už tehdy měla jsem jediné přání.
Za jakým účelem byla jsi stvořena?
Však já to dobře vím panenko bez jména.

Pomůžeš panenko? Zachráníš maminku?
Ať na ni není zlý už ani chvilinku.
Ať na ni nekřičí, trhá to uši.
Taky ti napětím srdce tak buší?
Spojíme panenko společně síly,
osud se neplete - člověk se mýlí.

Špendlík ti zapíchnu na místo srdíčka,
v koupelně nárazem zapraská dlaždička.
S bolestným výrazem kácí se k zemi,
najednou lehko, tak lehko je mi.

Nevinná panenka, hodina prokletá,
ležící v posteli otčín se tiše ptá:
,,Zdalipak zítra ještě tu budu?"
No tak mu odpověz, panenko VOODOO.
Autor Flamy, 02.09.2008
Přečteno 274x
Tipy 15
Poslední tipující: Houslistka, fuu, Květka Š., střelkyně1, Churry, Romana Šamanka Ladyloba, Bíša, J.U. Ray, Marfuša
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mrazí mě z toho. Třetí slokou jsi vystihla pocit, na který jsem roky chtěla zapomenout. Hodně silná básnička.

13.05.2023 00:06:02 | Houslistka

Umíš to podat srdíčkem,ať se daří...

01.11.2008 10:22:00 | Květka Š.

Já držím palce jako Churry,jinak báseň velice pěkná.:o))

28.10.2008 22:35:00 | střelkyně1

Hele, to není legrace! Pozitivně držím palce!

24.10.2008 21:37:00 | Churry

ufff

08.10.2008 21:01:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí