Přístřeší

Přístřeší

Anotace: ...

Není snadné drápati se po žebři.
To jen se zdá.

Stupně rozedrané
bosou v třísku noříš
hrot stříbrný z jehelníčku
na klopě žluté kvítí
učesané
ulízané
terčem na hrudi.

Nechodíš po laně
nelétáš
neručkuješ
svůj směr tak snadno neměníš.

Bez jištění
zjištění
být v půli cesty
věrně nevěren
prosklená vrátka zadní
pootevřena jsou
mrknutím slepce
o holi.

Zdá se býti nekonečná
cesta milování
visící kdes až tam
za vrcholem zbožného přání
kde více než celá je
ta půle vzrušující
cesta
cestičkou k pousmání.

Lze šplhat k výšinám.
Ale ty nechme malým dětem.

Míjeti se na stupínku
za nestálého počasí
rosničkou
barometrem
za chladného jitra věčně hlídat budu
za tím oknem
pod oním pláštěm
bezpečné přístřeší...
Autor cevert, 03.09.2008
Přečteno 291x
Tipy 21
Poslední tipující: drsnosrstej kokršpaněl, shakespeares, okapovaroura, jedam, spare, Myrja, NikitaNikaT., Chancer, Bíša, igniss, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc hezký, fakt...

08.09.2008 15:15:00 | shakespeares

Jo, držet pořád balanc, z toho hodně bolí nejen ruce...

03.09.2008 17:52:00 | Chancer

":°;)

03.09.2008 13:21:00 | Bíša

...opravdu to není snadné...ale někdy je horší, když musíš sesunout se zpět...moc se mi líbí tahle báseň...

03.09.2008 11:28:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí