Arytmie

Arytmie

Anotace: Bez.

Arytmie silných srdcí,
pravidelnost samoty,
hřebeny rýmů hledají padlou víru.

Možná nepřijde po vlnách,
kam upíráš naději,
možná se vynoří z hlubiny,
barevný korál,
možná přistane jako chmýří pampelišky.

Srdce ve vlnách koupelové pěny,
vyteče sifónem,
láska spotřebovaná,
někomu do trubek,
k sousedům pod tebou,
co lejou také pěnu do vany…

Arytmie srdce,
chybí jeden úder,
zvon se naposledy zachvěl,
kostelník s ovládáním dálkovým,
vypnul srdce neznící.

Kněz vynechal mši svatou,
nepřišla láska do lavic,
ožral se se smrtkou krutou,
Vesmír se stlačil v holé Nic.

Tiše plují mraky osudem,
tmavými nakonec,
bez křiku smířené,
vojska u hranic co čekají na úder,
srdci chybějící,
volíš zbraně s Davidem…

Sehnula se ruka pro tvou fotku,
trní ryje po kůži,
monogram arytmie.
To bolí.
Autor IvoMaria, 05.09.2008
Přečteno 425x
Tipy 15
Poslední tipující: cevert, Romana Šamanka Ladyloba, okapovaroura, Chancer, NikitaNikaT., Iva Borecká, Bíša, Káňátko, igniss
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (5x)

Komentáře

Perfektně zbásněná arytmie :-) Také mě zamrazilo..zvlášť při té sloce o ožralém knězi, brrr!

06.09.2008 15:53:00 | Chancer

lepsi nez to vazat je rozvazat, dobre

05.09.2008 17:34:00 | saddova

Vesmír se stlačil v holé Nic.
Z toho až mrazí...

05.09.2008 11:59:00 | Iva Borecká

..moc pěkné dílko..:-))

05.09.2008 09:03:00 | igniss

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí