Nevím, asi nemá jméno..

Nevím, asi nemá jméno..

Anotace: Tak půl roku starý, opilý verše..

Jak cuchta z předměstské pavlače
žehlí zaprané prádlo ve špinavé zástěře.
Je sprostá, jak ráno po flámu
je sprostá i v nevěře..
je něžná-zlá, něžná-zlá
a šeptá v pološeru:
"Koukněte na něj, na mizeru."
..
Odkopne Tě a hned se rozpláče jak malá holka,
co v plavkách pije ranní kávu, někde u moře.
Řekne: "Jsem Tvá naděje!"
a zavře do obalu..
V průchodu, jen tak na stojáka
dá Ti trošku svojí lásky
..něžná-zlá..
Pak i jinému
..něžná-zlá..

Jak nebe nad Galilejí
a kapky deště, jenž zabíjejí.
..
s dýkou za zrcadly
Autor J.M.Ďuryš, 05.09.2008
Přečteno 270x
Tipy 6
Poslední tipující: saddova, Myrja, labuť, Veru, WAYWARD
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkný!!krásně se mi to četlo.Jsem moc ráda , že si sem zase něco dal...

07.09.2008 11:04:00 | galadriela

je to dobry, jen bych zvolila jinou formu,ale myslenka, obsah, slovosled , vse mne zaujalo

05.09.2008 21:18:00 | saddova

Fakt dobrý! :o))

05.09.2008 20:00:00 | labuť

Na to že opilý...dobrý:)

05.09.2008 19:45:00 | Veru

...tady není co řešit ST

05.09.2008 19:28:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí