Dott- Dračí vejce

Dott- Dračí vejce

Anotace: Jedno z mých prvních děl... Napsala jsem asi v 10ti ... Prosím komentáře

Dračí vejce

Dostala jsi úkol od Něj,
Dračí vejce získati
Jinak tě nebude mít rád
A hlavy bude sekati.

Šla jsi ráno na procházku
Svítilo slunce, studila rosa,
Šla jsi sama, za les tmavý,
Šla jsi v šatech lehkých- bosa.

Šla jsi ráno hodně časně,
Anaretskou kotlinou,
Šla jsi jen tak, s myšlenkami,
Tou neznámou krajinou.

Šla jsi přes les, přes louky
Jako smyslu zbavena,
Šla jsi cestou stále jinou
Třásla se ti ramena.

Šla jsi pořád jen tak rovně,
Až ke skalnaté jeskyni,
Dorazila jsi až k sani
Tvé tříhlavé sokyni.

Ta vytušila situaci,
Před vejce se stavila,
Chtěla si uchránit dítě,
Které sama povila.

Stáli jste si tváří v tvář,
Co dělat jsi nevěděla,
Dračice se jen dívala,
Proč jen někam neletěla ?

Tvému pánovi tvá láska
Asi teď moc nestačí,
Když riskuje holý život
Pro malé vejce dračí.

Představoval si to lehce-
Ale tvá duše to provést nechce…

Pánova představa
----------------------

Saň na tebe pohlédla jen
Z hlavy levé odfrkla,
Tys jí postavila čelem,
Nohy jí větví podbrkla.

Saň se skutálela dolů,
A zařvala mohutně,
Proč své dítě nebránila
Nijak zle, ni urputně ?

------------------------

Představa pánova,
Nelíbila se ti ani,
Nechtěla jsi být vůbec
Už ani jeho paní.

Neudělala jsi to podle něj
Jen ses jí uklonila,
Dračice se jen zavrtěla,
A trochu poskočila.

Najednou sis uvědomila
Že tvůj pán za to vůbec nestojí,
Usmála jsi se tedy na ni,
A podala jí ruku svojí.

Dračice na tebe pohlédla,
Čekala nějakou zradu,
Abys jí potom nenapadla
Nějakou lstí ze zadu.

Ty však jsi jí pověděla,
Celou situaci
Jak tvůj pán hrozně nesnáší
To krásné slovo- draci

Dračice tě pak přijala,
Za svoji přítelkyni,
A tys jí pak dobrovolně sloužila
V její krásné jeskyni.

Měla jsi pokoj od lidí…
Teď už to dračice vidí…
Vejce jste vychovaly společně,
Dráčátko se vyvíjí výtečně !
Už chrlí i ohně plamínky,
A učí ho to obě maminky.
Autor Dott, 08.09.2008
Přečteno 208x
Tipy 5
Poslední tipující: Flow Calipso, danaska
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Napsala jsi ji v deseti letech a to je úctyhodné. Ten příběh je vážně pěkný.

08.09.2008 16:02:00 | danaska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí