Siréna

Siréna

Anotace: ...dnes se mi zdá že se náhle zem otáčet přestala a zralé víno i když je zralé už tolik nechutná... o snu. o siréně. o strachu. o... *** cynická.

...a za mnou kvílí siréna,
probouzí chodce ze spaní;
siréna, víla bez jména
mi po tmě hrůzu nahání.

Je nahá, tělo lesklé potem,
ruce má mastné od loje
a ohání se za životem
kradenou kosou z orloje.

Tím ostrým hrotem na mě sahá,
mrazí mě týl i zápěstí;
je k ničemu zoufalá snaha
sevřít ten nástroj do pěstí

zlomit ho, pohnojit s ním růže,
hodit ho někam do hnoje.
Však bylo by to hodné muže
vzdáti se jen tak bez boje?

Tak utíkám seč dech mi stačí
však siréna je samý sval -
- vypadá jak když líně kráčí!
A přec je stále opodál...

Ach, lidi, pomoc! Je mi v patách!
Už cítím v zádech její dech!
Proč ulovit mě stále chvátá?
Proč zakopávám na schodech?

S osudem smířen padám k zemi,
necelé dvě století stár.
A znenadání na rameni
mi dopad' její strašný spár.

Kostnatou rukou chytila mě;
tak ve snu dnešním má mě zas.
A zase vidím v její tlamě
tři podlá slova: Vem tě ďas.

Tak kráčím k čertu, usmířený.
Vždyť dopadnout jsem moh' i hůř.
Jsem ďasem ze snu vykoupený...

A ty, siréno... shnij. A zduř!
Autor Bůchví..., 09.09.2008
Přečteno 305x
Tipy 7
Poslední tipující: poustevník Jirka, semtrpajzlik, malá čarodejnice wiggová netopýrková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bůh ví, kam na ty nápady chodíš... Moc pěkná dílka jsem u Tebe spatřil :-))

27.09.2008 23:41:00 | poustevník Jirka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí