Země, jež ztratila své hvězdy

Země, jež ztratila své hvězdy

Anotace: dneska svítí jen měsíc, zpola překrytý mraky... a opodál jedna jediná osamocená hvězda. takže tahle je pro ně.

Nevidím hvězdy. Srdce mlčí
a dech se krátí, chřastí v něm.
Mé vlasy, šedé jak srst vlčí
se málem loučí s životem.

Včrejškem zhasla všechna světla,
do noci září oheň svic.
I modrá růže, co kdys kvetla
teď nevidí už na měsíc

a uvadá v tom temném stínu,
je jak by měla kocovinu -
ohnutá k zemi, vyprahlá.

Toť zem, kde tma již zvítězila,
země, jež hvězdy zatratila.
Kéž nejsem v ní! Kéž se jen zdá...
Autor Bůchví..., 09.09.2008
Přečteno 270x
Tipy 3
Poslední tipující: sýc, malá čarodejnice wiggová netopýrková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

: ) možná je to povědomé, ale...ach

10.09.2008 12:56:00 | malá čarodejnice wiggová netopýrková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí