ˇVyznání Marijce

ˇVyznání Marijce

Anotace: vyznání pro Marijku Cvetajevovou, šla rovněž cestou bolestí napříč krásou slov

Sbírka: Co je život:, Anikvariát

Snad tě tvůj milý též tolik nemiloval, ač bylas mu vším
otěže, kterými vedla bys ho, láskyplná, tápající nebyly k mání;
že chceš být vedena snad téžs mu nepřiznala
protos tak naprázdno brázdila básněmi...
Naprázdno? Ty verše jsou přec vším!
Milencem, otcem, domovem dívčích duší:
Hodiny člověka, hodiny duší...
Jak hluše zní báseň bez prožitku;
V bezesných nocích nebyl čas k milování,
ohánějíce dny tolik se vlekoucí tekoucí touhou,
řekou myšlenek,
dlouhou, předlouhou samotou uprostřed lidí
Vidělas jiný svět, lepší svět, dávala jsi mu svoje jména.
Marijko, co na tom, že žena?
Nesvobodná, pokořena,
v hodině duše, v hodině jména Duše
Autor jiřička, 11.09.2008
Přečteno 310x
Tipy 7
Poslední tipující: Marfuša, Iva Borecká, WhiteSkull
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Na styl tvého veršování jsem si musela zvyknout.
Je to originální a máš co sdělovat. Pěkné

29.09.2008 11:45:00 | Marfuša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí