tulákův pohled

tulákův pohled

Bída přispěchala strachu na pomoc.

A jejich stíny se srazily.

V nekonečné dálce života.

Zaštěkal pes.

A svrab mu sál kůži ze zad.

Já viděl tu bezednou propast bytí.

Která brala sílu.

Všem, jenž stáli ještě na nohou.

Podrazil jsem tulákovi jeho francouzské hole.

Aby se nemohl dál pachtit za smyslem svého ztraceného života.

A on mi podal pohled v jeho očích.

Jenž nešel odmítnout.

Jenž vyvolal pláč.

Chlad v zátylku.

A bolest v srdci.

A on se jen díval.

Ústa neotevřel.

A mluvil do mé duše.

Já si utřel slzy.

Sebral hole.

Abych jej vystřídal.

V jeho pouti.

Tímhle zkaženým světem.
Autor piťura, 15.09.2008
Přečteno 340x
Tipy 6
Poslední tipující: kouzelníček, igniss, Simísek, Romana Šamanka Ladyloba, saddova
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tohle se mi libi, ma to super myslenku, je to dost smutne, ale libi..jen bych sem tam ubrala slov, pac to melo na me vypravecsky podtext a mistama se to blizilo, dle meho, k proze...

15.09.2008 12:17:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí