Ztracené děti

Ztracené děti

Anotace: - Bludné proudy -

Sbírka: Bludné proudy

.

slepec na kole . . .
bílá hůl míhá se mezi perutěmi
ptáků zobajících ulici od něčích šlápot
černé brýle v mohutné kštici
namísto na nose
a dlouhý plášť
se zlatým knoflíkem u krku
namísto nějaké brože
snad přelud dívky
jinotaj zbloudilé duše
nad propastí dne

hluché ticho prostřené ulicí
zmrtvuje pohyby podivného tvora
který ukazuje kolem na imaginární stíny
- - -
středem vozovky jde malé dítě
v ruce hadrovou pannu
honí zobající ptáky
až dojde k louži
ve které zahlédne zrcadlící se svět
a oblaky na obloze
a slepce na kole
stojí tam s prstem v puse
nerozhodně
s tázavým pohledem
napřaženým neurčitě do dálky
odkud marně očekává nějakou odpověď

Zvolna se tmí
podvečer se stydlivě halí do šera
nikde nic
nikde nikdo

jen slepec na kole
podivný tvor
a bez matky malé dítě

zavolám: - Ondro, Ondřeji . . . ! -
Ale dítě se neohlédne
. . . asi to bude omyl . . .

nebo snad ne?

.

.
Autor Těšínský, 18.09.2008
Přečteno 310x
Tipy 4
Poslední tipující: Lota, Levandule
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

odpověď na Levandulin komentář
...oni čtou...jen těžké bludné proudy jejich myšlenky sem nezanesou...

20.09.2008 00:59:00 | Lota

Píšeš výborně, nějak nechápu, proč Tě lidi nečtou?
Hluboké obrazy nicoty kořeněné nadějí mezi řádky... A o tom je také život...

19.09.2008 23:37:00 | Levandule

docela mne mrazí ...

18.09.2008 21:20:00 | Myrja

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí