Opilý námořník

Opilý námořník

Anotace: ...pes a kočka a krátkovlnná vysílačka...

Po temné ulici - třicáte avenue
se potácí námořník; bez touhy k úsměvu
ode zdi ke zdi v šplouchání rumu;
opilý mořský vlk netrefil domů.

V odlescích západu brusného kotouče
lesklého jako blesk toulá se, odloučen
od světa který znal - v zemičce ztracené.
Daleko zanechal srdce své splavené...

Opilý námořník v špinavé čepici,
s křečemi v úsměvu, strništěm na líci
prochází zšeřelou, vyřvanou ulicí;

ze strany na stranu, jako by nebylo
nic co by bolesti, samotu rozbilo.
Tak zas ho vodka, rum a víno spasilo...
Autor Bůchví..., 18.09.2008
Přečteno 324x
Tipy 10
Poslední tipující: poustevník Jirka, malá čarodejnice wiggová netopýrková, jedam, saddova, dablik007
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pořád mi nějaké věci připomínají minulé situace...
a to je neveselé asi jako ta báseň...
hezká...

27.09.2008 15:23:00 | malá čarodejnice wiggová netopýrková

nevesele tema, vsak neomsele, cimz ziskavas plaus, stejne tak obraty...

23.09.2008 19:47:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí