V sobotu v noci

V sobotu v noci

Anotace: Nepíšu básně, které se rýmují, píšu zkrátka to, co mi přijde na mysl.

Slyšíš to ticho sobotní noci?
Slyšíš to NIC?
Všichni jsou pryč.
Žijí
a pijí.
Ty umíráš a krájíš ticho.
Cítíš ten pach.
Pach blížící se bouře
poslední soud
konec bytí
Oči těkají ze strany na stranu.
Vidí to TICHO !
Veškeré zvuky pohltil strach.
Přijde-li bouře,
neuslyší ji!
Tak, jako nikdo neslyší tvé volání.
Lidé,
někde venku žijí
nechtějí slyšet, že se umírá.
Je sobotní noc,
čas ŽITÍ !

Je pondělí ráno.
Zaujal ji ten pach od tvých dveří.
Zvoní.
Zvoní tisíckrát.
A potom tě najdou.
Ležíš pod oknem.
Vypadáš,
jako po sobotním flámu,
tak se tomu říká.

Od sobotní noci ses nepohnul.
A kolem byl život.
A v sobotu v noci šli žít a pít.
A v sobotu v noci ohluchli a oslepli.
V sobotu v noci
UMŘELI

Už nikdy nebude sobota
Autor PanAlík, 20.09.2008
Přečteno 266x
Tipy 1
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

poezie neni samozrejme jen o vazanych versich, ma nekolik variant,ale tohle bych spise nez k volnemu versi zaradila spis uz mezi skoro prozu...

20.09.2008 10:30:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí