Naše vlast!

Naše vlast!

Anotace: Někdy mi to tak prřípadá. Mnoho lidí hrabe pro sebe a nepřestane s tím. Smutné, nemyslíte?

Sbírka: Nejbližším

Každý den, budím se s myšlenkou na ni.
Každý den přemýšlím, jak nakonec dopadneme.
Vnímám krach! Beznaděj! Smutek a utrpení!
Kam stáhne nás naše vlast, až jednou upadneme?

Matičko naše milovaná, co s námi zamýšlíš?
Co my bez moci, co jsme Ti udělali?
Už ani spravedlivě nerozdáváš a nás poctivé neslyšíš.
Chceš abychom na zemi pusté, prázdné, zemi nikoho usínali?

Vlastně už Ti vůbec nerozumím, nevím co se stalo.
Už Ti na nás nezáleží? O nikoho z nás už Ti nejde?
Že by se mi to všecičko o naší spravedlivé vlasti jen zdálo?
Nevěřím tomu, nechci a nebudu! Na tom už ale nesejde…
Autor Perník, 20.09.2008
Přečteno 464x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

spíš, co se světěm udělali lidé...a ničího čím dál víc..:(

09.01.2009 10:17:00 | Agniezka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí