Andělé nenosí sandály

Andělé nenosí sandály

Anotace: k tomuhle mě inspiroval jeden nadpis v Koktejlu a Afrika-moje (platonická) láska a snad i budoucnost.

Sbírka: Kytarové balady

Jako se slunce klanělo k obzoru
i ona se sklonila
nad tělem toho ubohého človíčka,
jehož nemohla zachránit.

V té zemi plné bídy a hladu
slzu uronila
Další důvod-sklopila víčka-
pro který měla by tu být.

Kolik jich ještě musí zemřít,
než si ti nahoře uvědomí,
že tu nejsou sami
-že myslet musí i na ostatní.

Kolikrát se to může zdařit,
bezmocné děti zachrání.
Nestráví ovšem život hrami
-o holý život hráti jen smí.

Za všechnu pomoc dali by jí křídla.
Jako anděl by mohla vzlétnout,
snad vzít i některého s sebou.
"Bůh jí provází."

Nemají ni pro sebe jídla.
Dávno se chtěla vyzout.
Bez sandálů nohy zebou.
Ona odchází

tam, kde pro ně může udělat víc

-vždyť zatím nemají nic.
Autor Kristine Clary-Aldringen, 21.09.2008
Přečteno 258x
Tipy 2
Poslední tipující: Jin, enigman
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí